Hoppa till huvudinnehåll

Open Water Diver kurs i Malta

Inlagt av Saana sön, 10/23/2016 - 21:51
OWD simbassäng session

Efter min Discover Scuba dykning, bestämde jag att utfordra mig själv och anmälde till PADI Open Water kurs. Den första lektionen innehöll teori på video och samma övningar som på Discover Scuba. Även om övningarna inte var komplicerad, var en av de jättesvår för mig. När borde jag andas utan mask undervatten fick jag en panik och jag gick snabbt up till ytan. Även om ifrågavarande övningen var oangenäm för många, bliv jag frustrerad när jag misslyckades på den.

Efter att ha hoppad till havet vi lämnande maskövningen och fick bara njuta av dykningen. Om efter simbassäng sessionen kände man inte så bra, var det mycket bättre efter dykningen i havet. Nästan åtta timmar dykning dagen var liten hård men också jätte givande!

Glad dykare redo att dyka
Glad dykare redo att dyka.

Så hade man erlagt de första bassangövningar och dykningar på havet men kursen är också mycket mer än utan bara dykningen. Efter att hade fått kursboken hem började jag studera dykning teori också hemma.
Snart var det dags att gå dyka igen och på den här gången fick jag njuta av soliga väder och privatundervisningen. Jag tycker att det var jättebra att få privatundervisning så kunde vi koncentrera sig till sakerna som var svåra för mig.

Efter teorilektionen gjorde vi igen övningarna i bassangen, bland annat den häftiga andningen utan mask under vatten. Även om jag försökte att trygga mig, det var igen jättesvårt för mig att ta masken bort. Genom att ha tagit den bord, kände jag att jag inte kan andas. Så var jag så glad att jag hade en privatlektion att vi kunde prata i fred hur kunde vi lösa mitt problem. Vi beslutade att gå till en mer lägre bassangen och där var hela övningen lätt som en plätt. Den andra mer utmanande övningen var stigning upp när man inte har oxygen. Efter lyckliga övningar var jag stolt över mig utan jag fick några hemläxor.

Om på tidigare lektionerna var jag liten nervös att gå till att dyka, var jag ännu inte när det var dags på sista lektionen. På den här gången var det redan lätt att sätta ihop utrustningarna. Vi hade redan gjort alla övningarna i bassängen så var det bara två dykningen i havet kvar. Vi gjorde samma övningar som hade vi gjort i bassangen och jag var liten rädd för att göra den andningen utan mask i havsbotten men när jag lyckades i det fick jag mer förtroende. Även om mina öron är ömtåliga och det är ibland svårt att falla, kunde jag njuta av dykningen och det var så cool att se hurdan är livet undervatten.

Mask borttagning i havet
Mask borttagning i havet.
Regulator borttagning
Regulator borttagning.
Tillbaka till vattennivå
Tillbaka till vattennivå.

Till slut var det tid att göra den slutprovet för att få ett certifikat. Jag var spänd om jag kan göra hål provet men det gör jag äntligen! Det kändes så fint att få certifikat efter alla svårigheterna och jag var också stolt över mig. En stor tack också för mina lärare i dykning skolan! Nu väntar jag bara att det kommer varmare vädret så kan jag hoppa till havet igen!